Close

Reflexology Thai Massage! What Are You Waiting For?

ПОЛЗИТЕ ОТ ТАЙЛАНДСКИЯ МАСАЖ НА КРАКАТА

Според майсторите на тайландския масаж човешките стъпала са „енергийни порти“ на нашето тяло, през които преминава потокът от жизненост. Огромен брой рецептори, които влияят върху функционалността на вътрешните системи, са разположени на стъпалата. Правилното стимулиране на тези рецептори е в състояние да хармонизира централната нервна система, както и да нормализира работата на отделни органи или на цялото тяло като цяло.

Професионален масаж на краката, чиито ползи са доказани повече от векове, има изключително благоприятен ефект на няколко нива – физическо, емоционално, психологическо. В специализираните медицински клиники масажът на краката е част от терапевтични програми, насочени към възстановяване, рехабилитация след наранявания и тежки заболявания, профилактика на различни хронични и остри заболявания.

Характеристика на масажа на краката е безопасността, релаксацията, облекчаването на стреса се практикува в съвременните спа салони. Също така, много видове масажи започват с оброботването на стъпалата. Повече от 300 нервни окончания на крака са пряко свързани с определени вътрешни органи. И ако действате върху правилната акупунктурна точка на стъпалата, можете да постигнете желания ефект.

Максималната полза от масажа на краката – получавате удоволствие и се отпуснете, отървете се от депресията и стреса, получите ефективно възстановяване.

Ефективен масаж на краката

Рефлексотерапевтичният масаж на краката, чиято полза се наблюдава в различни области на човешкото здраве, често се препоръчва от лекарите като пълноценна терапия или като част от специфична лечебна програма.

Поради факта, че рефлексните точки, разположени на стъпалата, са свързани с дейността на вътрешните органи, по време на масаж се създава впечатлението, че въздействието е върху цялото тяло изцяло. Към най-изразените ефекти от масажа се включват:

• Намаляване на тревожността;

• Релаксация;

• Облекчаване на симптомите, свързани с ПМС;

• Профилактика на тазовите заболявания;

• Нормализиране на съня;

• Повишаване на настроението, жизнеността;

• Повишаване устойчивостта на стрес;

• Премахване на синдрома на хроничната умора;

• Премахване на болки в краката, от мускулни крампи.

Ползите от масажа на краката, извършен по тайландска техника, са неоспорими за всички.

Техники на изпълнение

Има едни от най-разпространените техники за масаж на ходилата – китайски, индийски, тибетски, тайландски, лечебен. В Massage Therapy се практикува тайландски масаж на ходилата, чиято философия е безопасно и същевременно цялостно въздействие както върху отделните системи и органи, така и върху целия организъм.

Каква е разликата между тайландския масаж на краката?

Технологичните характеристики включват:

• Използването на „инструмент“ за масаж. По време на процедурата масажния терапефт използва специална дървена масажна пръчица;

• Различна интензивност на експозиция.

• Широка област на изследване. По време на масажната сесия повърхността на краката, както и долната част на крака, се обработват до коляното.

Каква е процедурата за тайландски масаж на краката?

Стандартната процедура се извършва в следната последователност:

1. Традиционното измиване на краката;

2. За подготовка за точковото въздействие, стъпалата се намачкват и загряват с леки плъзгащи движения;

3. С помощта на разтягащи движения се засягат връзките;

4. Масажът продължава с обработка на пръстите на краката (възглавнички, фаланги);

5. Бавно, натискащи и изстискващи движения, масажният терапефт се движи от пръстите към петите, като внимателно масажира повърхността на планара с участието на рефлексни точки;

6. Процедурата завършва с поглаждащи движения, плъзгащи се по повърхността на стъпалата, краката.

Колко сесии са необходими за постигане на изразен ефект?

Дори една сесия на тайландски масаж на краката може да повиши настроението, да облекчи болката в краката и да има възстановителен ефект върху тялото. За постигане на терапевтичен ефект експертите препоръчват поне 8-10 процедури.

Ефектът върху тялото на масажа на краката

С какво е полезен масажът на краката за тялото? Сред най-важните ефекти се отбелязват:

• Стимулиране на централната нервна система (повишаване на умствената активност, подобряване на паметта, премахване на ефектите от депресия и стрес);

• Нормализиране на метаболизма;

• Възстановяване на нарушено кръвообращение;

• Премахване на подпухналостта;

• Подобряване на лимфния поток със сключването на токсини, токсини;

• Нормализиране на кръвното налягане;

• Отстраняване на възпаления на съединителната тъкан по ходилата;

• Нормализиране на отделителната, пикочно-половата, храносмилателната система;

• Насърчаване на изправяне на стойката;

• Положителни ефекти върху имунната система.

По време на процедурата се повишава нивото на образуване на ендорфин, хормона на удоволствието, който се счита за естествен анестетик. Следователно хроничната болка изчезва, жизнеността и настроението се повишават, забравяте за належащите проблеми, освобождавате се от постоянно чувство на неудовлетвореност и умора.

Не забравяйте, че уморените и „затворени“ крака могат да провокират влошаване на благосъстоянието и настроението, нарушаване на работата на вътрешните органи. Затова, за да избегнете подобни състояния, да се заредите с енергия и да се отървете от хроничните заболявания, ви каним на тайландски масаж на ходилата Обадете се, за да се запишете в близко бъдеще. Очакваме Ви.